Accident mortal în Baia Mare

0
108

Vineri, în jurul orei 19.30, pe strada 22 Decembrie a avut loc un accident soldat cu decesul unui pieton.
Polițiști au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 65 de ani, care a traversat strada neregulamentar, a fost surprins și accidentat de o autoutilitară. Datorită leziunilor suferite, pietonul a decedat.
La volanul autoutilitarei implicate în accident se afla o tânără, de 21 de ani, din comuna Satulung. Conducătoarea auto nu se afla sub influența alcoolului.
Corpul bărbatului a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.

Din 1 iulie, modificări la Codul rutier
Amendă pentru anvelope uzate

Din 1 iulie, Codul rutier vine cu o serie de prevederi noi pentru șoferi, dar și amenzi. Două aspecte principale trebuie să le aveți în vedere: anvelopele și trusa medicală.
Astfel, din 1 iulie, Poliția Rutieră va putea să dea amendă pentru anvelopele uzate, iar aceasta ajunge până la 725 lei.
Producătorii de anvelope au prevăzut anvelopele cu martori de uzură. Martorii sunt poziționați între blocurile profilului de pe anvelopă, au o înălțime de 1,6 mm și sunt minim 6 astfel de indicatori. Limita maximă de uzură este de 1,6 mm, iar limita pentru minima siguranță este de 2 mm.
O altă prevedere din codul rutier este trusa medicală care, dacă a fost cumpărată în urmă cu ceva vreme, poate fi expirată și, de asemenea, ar putea fi și neconformă. Așadar, atenție!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.