Pagube însemnate

0
28

Ploile torențiale din ultima perioadă au afectat alte 5 unități administrativ-teritoriale: Borșa, Bârsana, Leordina, Bistra și Petrova.
Torenții și scurgerile de pe versanți au condus la creșterea debitelor și nivelurilor unor văi și pâraie care s-au revărsat din albie și nu au putut fi preluate de rețelele de canalizare.
Au fost inundate 49 de gospodării, 4 obiective sociale și administrative, a fost afectat zidul de sprijin de pe malul râului Cisla, un drum județean, pe o distanță de 1,5 km, respectiv 19,6 km de străzi. Un alt drum județean a fost acoperit de aluviunile transportate de apă pe o distanță de 300 metri. De asemenea, a fost erodată o apărare de mal pe o suprafață de 0,5 km. Torenții de apă au transportat aluviuni, pietriș, material lemnos și material vegetal care au colmatat un pod, 7 podețe și 7 traversări pietonale. Au fost inundate 25 hectare de teren arabil, respectiv 17 hectare de pășuni și fânețe.
Pagubele produse vor fi constatate și evaluate de echipe mixte, alcătuite prin ordin al prefectului, care se vor deplasa în teren.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.