Adevărata criză va lovi la sfârșitul anului!

0
119

Analiștii economici lansează un avertisment îngrijorător. Conform acestora, adevărata criză economică cauzată de coronavirus va lovi la finalul anului. Ei subliniază că măsurile de sprijin adoptate în ședințele de guvern trebuie adoptate cât mai curând.
Multe persoane au rămas fără loc de muncă după ce mai mult afaceri s-au închis definitiv. În acest context, analiștii economici avertizează că adevărata criză va fi simțită abia la iarnă.
De asemenea, tot atunci se va vedea și impactul majorării pensiilor și alocațiilor. Conform analiștilor, măsurile anunțate de Guvern pentru companii nu ajută deloc cât timp rămân doar pe hârtie.
Veștile nu sunt bune și avem foarte multe riscuri la orizont. Pe finalul acestui an ne așteptăm la probleme pentru companii, de aceea există riscul ca salariile să scadă sau chiar șomajul să crească și în acest context, din păcate gospodăriile din România, familiile, nu sunt pregătite pentru că nu au investiții care să producă pentru ele.
Guvernul lucrează pe un scenariu cu un deficit bugetar cuprins între 2 și 3% din PIB, însă Banca Națională a României și Comisia Europeană apreciază că deficitul va fi mult mai mare, undeva la aproximativ 6% din PIB.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.