Bani pentru abatoare mici la munte

0
99

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale primește cereri de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană, suma alocată pe țară fiind de 13 milioane euro, prin submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
Cererile se depun online pe www.afir.info, pînă la 31 decembrie 2020. Finanțarea nerambursabilă este de 40, 50 sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile, după caz. Cooperativele agricole primesc 70%. Suma maximă de la stat: 300.000 euro/ proiect. În zona montană se află 30 de unități administrativ teritoriale din județul Maramureș: Baia Mare, Baia Sprie, Tăuții Măgherăuș, Coroieni, Cupșeni, Desești, Dragomirești, Giulești, Ieud, Lăpuș, Leordina, Moisei, Ocna Șugatag, Petrova, Poienile de sub Munte, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Ruscova, Săcel, Săliștea de Sus, Săpînța, Strîmtura, Suciu de Sus, Șișești, Valea Chioarului, Vima Mică și Vișeu de Jos.
Capacitatea maximă de sacrificare nu poate depăși 5 UVM (unitate vită mare) pe zi, cu încadrarea în 200 de capete pe lună pentru porcine, ovine sau caprine și de 40 de capete pentru bovine. În cazul unui centru de sacrificare, cel mult 2,5 UVM pe zi, respectiv 100 de capete pe lună pentru porcine, ovine sau caprine și în 20 de capete pe lună pentru bovine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.