Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării

0
51

Joi, 1 octombrie, în județul Maramureș au fost executate 10 acțiuni punctuale în care au fost verificate 8 societăți comerciale.
Au fost legitimate 341 de persoane și verificate 89 mijloace de transport, din care 30 de transport public în comun.
A fost aplicată o sanc­țiune contravențională în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În Vișeu de Sus
Ordin de protecție provizoriu

Joi, la ora 16.10, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați de către o femeie, de 25 de ani, cu privire la faptul că soțul său a amenințat-o cu acte de violență și a agresat-o fizic în mod repetat.
În urma verificărilor, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, de 40 de ani, din Vișeu de Sus.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și violență în familie.

În Baia Mare
Bicicletele recuperate își așteaptă proprietarii

În urma activităților investigativ operative, polițiștii băimăreni au identificat mai multe biciclete care au fost obiectul unor furturi comise pe raza municipiului și ale căror proprietari nu au fost identificați.
Cetățenii cărora le-au fost furate bicicletele și nu au depus plângere sunt rugați să se prezinte la sediul Poliției Municipiului Baia Mare în vederea formulării plângerii, prezentării datelor referitoare la identificarea bicicletelor și împrejurările comiterii faptei.

Minora dispărută din Cavnic, găsită în Craiova

Joi, la ora 19.30, în urma cercetărilor efectuate de către polițiști, minora plecată voluntar de la domiciliu, în data de 30 septembrie, a fost identificată în Craiova iar în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Internetul „o pepinieră” a infracțiunilor cibernetice

Fraudele comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice sunt tot mai frecvent întâlnite odată cu dezvoltarea și extinderea mediului online.
Tot mai des facem cumpărături, plătim facturi sau transferăm bani online. Astfel internetul a devenit foarte atractiv pentru infractorii cibernetici. Tacticile folosite sunt din ce în ce mai ino­vative și greu de detectat. Începând cu însușirea nelegală a calității de manager al unei companii, până la punerea în scenă a unor false relații de dragoste, autorii de astăzi fac tot ce pot ca să obțină banii și/sau datele dumneavoastră.
Nu de puține ori se întâmplă ca presați de timp să nu acordăm suficientă atenție e-mail-urilor, SMS-urilor și telefoanelor pe care le primim de la necunoscuți, în numele unor firme, sau bănci, dând curs solicitărilor, infractorii folosindu-se de acest fapt. Astfel cu ușurință cădem victime ale infracțiunilor cibernetice.
În județul Maramureș, în primele 8 luni ale anului 2020, numărul faptelor privind efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos a crescut considerabil, înregistrându-se 62 de fapte, cu 18 mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea dintre acestea au fost sesizate în mediul urban.
Polițiștii au reușit să identifice și să tragă la răspundere 4 autori dintre cei care au comis astfel de fapte.
Identificarea acestora este destul de anevoioasă, având în vedere că internetul dă posibilitatea creării de conturi false, adrese de e-mail false, clonarea paginilor web etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.