Arestați preventiv pentru tâlhărie calificată

0
43

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații G.R.D. și P.F.C. pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Față de numiții G.R.D. și P.F.C. a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 14 octombrie, în jurul orei 21, inculpatul G.R.D. a pătruns, fără drept și prin efracție, în locuința persoanei vătămate I.I., situată pe raza orașului Baia Sprie, și prin exercitarea de acte de violență, a deposedat-o pe persoana vătămată de o sumă de bani. Paza locului comiterii faptei a fost asigurată de către inculpatul P.F.C., în temeiul unei înțelegeri prealabile. Prin actele de violență comise asupra sa, persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni traumatice care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.
Dosarul a fost înaintat instanței cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Baia Mare.
8 ani de închisoare pentru tâlhărie
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, în data de 30 iulie 2018, trimiterea in judecată a inculpatului B.S.M. pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 23 mai 2018, în jurul orei 11:40, inculpatul B.S.M., împreună cu o persoană de sex masculin, neidentificată până în prezent, ambii purtând căști de motocicliști și fiind înarmați cu un pistol, respectiv, un satâr, au pătruns în agenția unei bănci comerciale din Baia Mare și prin întrebuințarea de amenințări au sustras suma de 371.640 lei.
Prin Sentința penală a Judecătoriei Baia Mare s-a dispus condamnarea inculpatului B.S.M. la pedeapsa de 8 ani închisoare, cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în stare de recidivă.
Totodată, inculpatul B.S.M. a fost obligat la plata sumei de 371.640 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Hotărârea primei instanțe a fost menținută în integralitate, prin Decizia Curții de Apel Cluj, prin care s-a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul B.S.M. împotriva Sentinței penale a Judecătoriei Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.