Mașină furată din Belgia, oprită în Petea

0
27

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un maramureșean, în vârstă de 47 de ani.
Acesta conducea un autoturism marca Mercedes GLK, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Belgiei.
Cu ocazia controlului, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, cu mențiunea „auto furat”, alertă introdusă de autoritățile din Belgia, în data de 29 iunie 2020.
Autoturismul, în valoare de 32.000 lei, a fost indisponibilizat și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Câmpulung la Tisa – 8.400 pachete cu țigări confiscate

– un maramureșean este cercetat pentru contrabandă –
Polițiștii de frontieră din Sarasău au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția locali­tă­ții de frontieră Câmpulung la Tisa, un autoturism care se deplasa în viteză de la malul râului Tisa spre interiorul țării.
Imediat, s-a acționat pentru oprirea autoturismului în cauză, însă la observarea patrulei poliției de frontieră șoferul a abandonat mașina și a încercat să fugă.
Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, însă bărbatul nu s-a oprit, fapt pentru care s-au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului român F.P., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în județul Maramureș, iar în interiorul autoturismului s-au descoperit 9 colete care conțineau țigări, de proveniență ucraineană.
În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.400 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 98.300 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat.
În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.