🕮 Lecții de învățat 🕮 Telemedicina, educația și prevenția

0
107

Prevenţia şi educaţia stau la baza unei vieţi sănătoase. Avem nevoie de educaţie sanitară şi de educație, în general, pentru beneficiul binelui omului.
La nivel european, populația este tot mai implicată în deciziile care se iau în gestionarea resurselor comunității locale, pentru protejarea şi promovarea sănătăţii populaţiei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Așa au apărut centrele de monitorizare permanentă, prin intermediul aparaturii şi softului pus la dispoziţie, a pacienţilor cu boli cronice. Investigaţia poate fi realizată şi prin VIZITE la DOMICILIU pentru persoane aflate în incapacitatea de a se îngriji singure, invalizi sau persoane cu deficienţe fizice, pentru a le oferi o cale de monitorizare rapidă şi comodă, de către medicii specialişti. Servicii orientate către toate categoriile de vârstă.
Vorbim despre TELEMEDICINĂ. În România e mai puțin vizibilă, fiind INOVATIVĂ, în raport cu trendul medicinii în Occident. Să nu uităm că bolile cardiovasculare şi diabetul sunt la cote alarmante în România. 800.000 de persoane au insuficienţă cardiacă, aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, ca să nu vorbim despre diabetul de tip 1 sau 2. Dacă aceste afecţiuni sunt depistate la timp, dacă ştim mai multe despre factorii de risc, dacă instituim un tratament adecvat putem stopa şi ţine sub control aceste afecţiuni.
Pentru educarea populaţiei sunt puse la dispoziţie servicii de interpretare, făcute de CARDIOLOGI şi DIABETOLOGI din centrul de monitorizare telemedicală, utilizând aparatură de ultimă generaţie, în sistem de TELECOMUNICARE, în timp real şi asigurând asistenţă permanentă zilnică. Nu sunt omise nici cursuri în care diverşi specialişti răspund întrebărilor directe ale cetăţenilor, şi prezintă sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos. Cursuri orientate către copii de grădiniţă, şcolari, tineri şi adulţi de toate vârstele.
Telemedicina este un instrument care creşte gradul de implicare a cetăţeanului faţă de propria sănătate, conferindu-i siguranţa că nu este singur în faţa bolii.
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.