­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Durabilitatea – ca proces creator

0
93

Este ├«ndeob╚Öte cunoscut c─â durabilitatea este un proces creator, de echilibrare la nivel local, care se extinde ├«n toate domeniile de decizie local─â. Aceasta asigur─â managementul a╚Öez─ârilor umane, de la sat la municipiu, jude╚Ť sau ╚Ťar─â, eviden╚Ťiind activit─â┬ş╚Ťile care asigur─â echilibru ecosistemelor. Astfel ├«nc├ót comunit─â╚Ťile s─â poat─â opta, ├«n cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â, pentru decizii care reprezint─â nu doar interesele genera╚Ťiilor actuale, ci ╚Öi pe cele ale genera╚Ťiilor viitoare.
Dac─â ├«n╚Ťeleg c─â atmosfera, solul, apa sau p─âdurile sunt factori limitativi pentru durabilitate, edilii pot promova ╚Öi dezvolta o economie pentru durabilitate, cu investi╚Ťii ├«n favoarea capitalului natural ╚Öi ├«ncurajarea sporirii acestuia, investi╚Ťii menite s─â reduc─â presiunea asupra acestuia. Distribuirea inechitabil─â a bog─â╚Ťiilor, nu numai c─â produce comportament nedurabil, dar face ╚Öi ca acest comportament fa╚Ť─â de natur─â s─â fie mai greu de modificat. De aceea e important─â integrarea nevoilor sociale ╚Öi utilizarea for╚Ťei de munc─â ╚Öi a spa╚Ťiului locativ cu protec╚Ťia mediului.
Vorbim aici de folosirea mai bun─â a terenurilor, de transportul ├«n comun, de furnizarea energiei, astfel ├«nc├ót condi╚Ťiile de via╚Ť─â ale omului s─â nu aib─â de suferit. No╚Ťiunile de interdependen╚Ť─â regional─â echitabil─â vor permite echilibrarea traficului dintre ora╚Öe ╚Öi zonele rurale.
Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.