Specialiștii în asistență socială, la ateliere de lucru

0
16

Asociația ASSOC a fost prezentă online, prin specialiștii în asistență socială, la atelierele de lucru organizate online de oficialii Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități Copii și Adopții. Discuția s-a concentrat pe “Strategia națională privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2021-2027”.
Dorina Trifu-Suciu, managerul Serviciilor Sociale ASSOC, a participat la eveniment și a făcut recomandări de îmbunătățire a cadrului legislativ, îndeosebi pe linia ocupării persoanelor cu dizabilități.
De exemplu, ASSOC, prin specialiștii săi, apreciază ca necesară crearea unui post de mentor/responsabil de angajare asistată la fiecare 4 angajați cu dizabilități. Totodată, o altă propunere vizează acordarea de ajutoare financiare și întreprinderilor sociale simple, nu doar celor de inserție, iar cuan­tumul subvențiilor să fie calculat în funcție de numărul angajaților proveniți din rândul persoanelor cu dizabilități.
Sugestii și propuneri la proiect se pot face la adresa de email: contact@andpdca.gov.ro cu titlul: Propuneri STRATEGIE DIZABILITĂȚI. Proiectul poate fi consultat în link: http://andpdca.gov.ro/…/stategia-nationala-privind…/ (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.