Zeci de maramureșeni doresc să devină asistenți maternali

0
40

La finalul lunii octombrie 2020, în județul Maramureș erau înregistrați 275 asistenți maternali profesioniști. În evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș sunt circa 100 de cereri depuse de solicitanți care vor să devină asistenți maternali profesioniști.
Oficialii DGASPC Maramureș precizează că în cadrul instituției se derulează Proiectul „TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” ce are ca obiectiv dezvoltarea rețelei de asistenți maternali, precum și identificarea, recrutarea și angajarea persoanelor aparținând grupului țintă. Totodată, programul derulat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, în care DGASPC Maramureș are calitatea de partener vizează reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea și extinderea rețelei de asistenți maternali profesioniști. Astfel, există posibilitatea de a evalua, recruta și angaja noi asistenţi maternali profesioniști (în anul 2019 – cu 35 asistenți maternali; anul 2020 – cu 30 asistenți maternali; anul 2021- cu 30 asistenți maternali; anul 2022 – cu 20 asistenți maternali; anul 2023 – cu 20 asistenți maternali). Până la această dată au fost angajați 54 de noi asistenți maternali, care au în plasament 74 de copii.
În perioada septembrie – octombrie 2020, s-a derulat un curs online, pentru solicitanții de asistență maternală, care au fost evaluaţi anterior, urmând ca de la începutul anului viitor să fie demarată procedura de evaluare și formare inițială pentru un nou grup de solicitanți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.