Orele remediale vor putea fi organizate în vacanţa de primăvară în localităţile cu rata mai mică de 6 la mia de locuitori

0
20

• grădiniţele vor găzdui activităţi, cu avizul DSP

Vineri, 2 aprilie, va începe vacanţa de primăvară, cu durata de o lună pentru clasele non-terminale, dar organizarea, la cerere, a orelor remediale va fi permisă acolo unde rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori. Totodată, grădiniţele vor putea găzdui activităţi educaţionale cu avizul direcţiei de sănătate publică.
Chiar dacă noua structură a anului şcolar prevede vacanţă de primăvară în intervalul 2 aprilie – 4 mai, pentru reducerea decalajelor din sistemul de educaţie, va fi permisă, aşadar, în această perioadă, organizarea orelor remediale/ de recuperare. ”Conform Ordinului ministrului Educaţiei, nr. 3.300/ 19 februarie 2021, cu modificările ulterioare, activităţile remediale pot să se organizeze şi în vacanţe. Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, nr. 3.515/ 393/ 23 martie 2021, precizează, la art. 3 alin. 6, că este permisă organizarea orelor remediale, cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, cu respectarea strictă a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, explică prof. dr. Anca Minodora Costin-Hendea, inspector şcolar general. Pentru orele remediale, în judeţul Maramureş, sunt înscrişi peste 4.400 de elevi atât din ciclul primar, cât şi din cel gimnazial. Aceş­tia provin de la unităţi de învăţământ aflate pe raza întregului judeţ, precum: Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” Cavnic, Colegiul Naţional Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmaţiei, Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuş, Liceul Tehnologic ”Octavian Goga” Rozavlea, Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, Şcoala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Baia Mare, Şcoala Gimnazială ”D. Cantemir” Baia Mare, Şcoala Gimnazială ”Dr. Gh. Tite” Săpânţa, Şcoala Gimnazială ”Dr. Ilie Lazăr” Giuleşti, Şcoala Gimnazială ”Dr. I. Mihalyi de Apşa” Sighetu Marmaţiei etc. De asemenea, pe durata acestei vacanţe, grădiniţele vor putea organiza activităţi educaţionale cu copiii, cu avizul DSP. Zilele suplimentare în vacanţa de primăvara se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică în toate şcolile, în luna iunie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.