Deputatul Călin Bota: Proiectul Autostrăzii Nordului se află pe făgașul cel bun

0
96

După întâlnirea cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, deputatul PNL de Maramureș, Călin Bota, inițiatorul grupului parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului (Baia Mare – Suceava) a precizat că ”peste circa o lună de zile, va putea fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru tronsonul Baia Mare – Bistrița Năsăud, în care se află inclus și tronsonul Baia Mare – Jibou”.
De asemenea, cei 11,5 km care fac legătura între Satu Mare și Oar se află și ei în fază avansată pentru realizarea studiului de fezabilitate. Acest drum se va conecta la Drumul expres Baia Mare – Satu Mare, un proiect realizat în parteneriat de CJ Maramureș și CJ Satu Mare.
Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare și Suceava se va realiza astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistrița, numit Someș Expres, și Drumul Trans Regio Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina. Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (București – Regiunea Nord Est) și viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.