În Remeți • Peste 8.200 pachete cu țigări confiscate

0
26

Polițiștii de frontieră din Sarasău au observat, pe direcția localității Remeți, mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea persoanelor efectuându-se somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat baxurile și au fugit spre teritoriul statului vecin.
Pentru reținerea lor, s-au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.
La fața locului, au fost descoperite 17 baxuri cu țigări, de proveniență ucraineană, iar în imediata apropiere a acestora și un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu țigările la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.249 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 96.500 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 24.650 lei, a fost indisponibilizat.
În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.