Întâlnire Federația SANITAS – Ministerul Muncii

0
19

La solicitarea Federației Sanitas, săptămâna trecută, a avut loc întâlnirea reprezentanților Federației Sanitas cu reprezentanți ai Ministerului Muncii.
S-au prezentat particularitățile sistemului de sănătate în raport cu principiile din Memorandumul pentru revizuirea legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. S-au primit asigurări că se vor organiza consultări reale pe fiecare Familie ocupațională, iar în timpul întâlnirii s-au transmis invitațiile către Confederațiile sindicale, cu calendarul de discuții.
De asemenea, s-au dat asigurări că intenția este de reașezare și corectare a legii salarizării și nu vor exista pierderi de venituri în sistemul sanitar, iar dispariția unor sporuri nu vizează acest sistem. Noul proiect va introduce toate categoriile de salariați din sistem pe aceeași anexă de salarizare.
Ministerul Muncii și-a reiterat susținerea acordării stimulentului de risc pentru salariații din asistenţa socială izolați la locul de muncă și va solicita în continuare adoptarea de către Parlament a modificării Legii 82/2020 (PLX 605/2020) și asigurarea sursei de finanțare, Aplicarea Legii 56/2020 (pensiile pentru urmașii salariaților din sănătate decedați ca urmare a infectării la locul de muncă).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.