Iosif Hecko, două titluri de campion balcanic

0
35

Șase recorduri în 9 zile a contabilizat atletul veteran băimărean Iosif Hecko la recentele campionate naționale, respectiv la Campionatul Balcanic derulat la finalul săptămânii precedente în Slovenia, la Nova Mesto.
În capitală, atletul ce concurează la categoria +85 ani a ieșit învingător în probele de 1.500 și 3.000 m și a consemnat noi recorduri naționale, iar istoria s-a repetat la o săptămână, la Campionatul Balcanic din Slovenia. În cadrul acelorași probe, de 1.500 și 3.000 m, care i-au adus atât recorduri pe plan intern, cât și recorduri balcanice.
Cum a fost posibil, ne explică chiar veteranul celor șase recorduri. „Condiții de concurs mai bune în Slovenia, decât la București. La Campionatul Balcanic, pista a fost una regulamentară, de 200 m, iar în capitală aceasta a măsurat 180 m. Sala din Slovenia s-a dovedit mult mai aerisită, cu o cupolă înaltă, iar la fiecare tură primeam informații cu privire la numărul de ture rămase. Inclusiv locul de încălzire a fost mult mai spațios. Din păcate, în București nu am beneficiat de asemenea condiții”, ne-a declarat omul celor șase recorduri, Iosif Hecko.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.