Efectivele de capră neagră din fondurile cinegetice ale Parcului Național Munții Rodnei au fost evaluate și în acest an. Acțiunile respective au loc de două ori pe an, primăvara și toamna.
La evaluarea din primăvară, la care au participat silvici de la administrația parcului, împreună cu reprezentanții gestionarilor fondurilor cinegetice și reprezentanți ai Jandarmeriei Montane, s-au identificat aproximativ 160 de exemplare, într-o ușoară creștere față de anii trecuți.
Populația de capre negre din Munții Rodnei este una dintre cele mai viguroase populații din România și implicit din Europa, fiind rezultatul încrucișării indivizilor din mai multe populații din țară în anii ’70, când a avut loc repopularea masivului, prima acțiune de acest gen din țara noastră. Acțiunea de repopulare din Munții Rodnei a început în anul 1964 și s-a încheiat în anul 1970. În primă fază, au fost capturați și translocați iezi de capră neagră din Bucegi, Piatra Craiului, Făgăraș și Retezat.
Primăvara, majoritatea caprelor stau pe versanții însoriți, unde găsesc primele fire de iarbă pe brânele expuse soarelui. Vara se retrag pe versanții umbriți, unde este mai răcoare și iarba este mai fragedă, iar la începutul lui septembrie, odată cu primele brume, încep să se retragă din nou pe versanții însoriți, unde are loc și alergatul (perioada împerecherii). Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc: capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.