În Oarța de Sus • Mitropolitul Clujului a participat la hramul mănăstirii din satul natal

0
68

Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus, satul natal al Înaltpreasfințitului Andrei Andreicuț, și-a sărbătorit hramul, în 22 iulie 2022, în ziua de pomenire a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii.
Cu acest prilej, la Altarul de vară al așe­ză­mântului monahal, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, având alături un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Timotei Sătmăreanul i-a îndemnat pe credincioși să-L pună pe Dumnezeu pe primul loc în viața lor, pornind de la exemplul Sfintei Maria Magdalena. Pe de altă parte, Înaltpreasfințitul Andrei le-a vorbit celor prezenți despre importanța misiunii femeilor creștine la nivelul societății, familiei și Bisericii, pornind de la modelul femeilor mironosițe, în special al Sfintei Mironosițe Maria Magdalena. De asemenea, ÎPS Andrei l-a hirotesit duhovnic pe ieromonahul Nicolae Bădescu, viețuitor al Mănăstirii Oarța de Sus.
Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus, aflată la granița cu trei județe: Maramureș, Satu Mare și Sălaj, a fost înființată în anul 2012, la inițiativa ÎPS Andrei Andreicuț. Primul hram a fost sărbătorit la data de 22 iulie 2012, în ziua de prăznuire a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, când, la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie pentru noua biserică. În mai puțin de un an, cu sprijinul unor oameni de bine, a fost ridicată biserica de lemn și casa monahală. Biserica așezământului monahal a fost sfințită în data de 25 iulie 2021. În prezent, se lucrează la noua casă de oaspeți, edificiu aflat în curs de finalizare. Obștea mănăstirii, condusă de starețul Pimen Vasile, este formată din viețuitori veniți de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobțova” din Alba Iulia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.