Au început lucrările de construcție a Sanctuarului în Sighetu Marmației

0
57

Pe pământul Cimitirului Săracilor au început lucrările de construcție a Sanctuarului Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX. După ce piatra de temelie a fost sfințită în 14 mai, în luna iulie au început săpăturile pentru fundația edificiului și se continuă cu turnarea fundației.
„Ne propunem să finalizăm, în acest an, partea de demisol”, transmite Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureș.
Înființat prin Decret Episcopal de către Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, Sanctuarul deține personalitate juridică și are sediul în Sighetu Marmației, strada Avram Iancu 229.
Locul se vrea a fi un punct de reper pentru pelerinii din țară și străinătate, doritori să se apropie de ceea ce a însemnat istoria Bisericii Greco-Catolice din acea perioadă.
Proiectul cuprinde o biserică, un generos spațiu exterior dedicat evenimentelor și celebrărilor în aer liber, dar și o sală interioară de activități și conferințe și un Muzeu care intenționează să prezinte clandestinitatea Bisericii Greco-Catolice.
Toate donațiile se fac în conturile: SANCTUARUL MARTIRILOR ȘI MĂRTURISITORILOR ROMÂNI AI SECOLULUI XX, BCR RON: RO28 RNCB 0185 1713 8077 0001, SWIFT: RNCB RO BU, EPISCOPIA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA GRECO-CATOLICĂ DE MARAMUREȘ, BCR EUR: RO33 RNCB 0182 0341 3629 0002, BCR USD: RO06 RNCB 0182 0341 3629 0003, SWIFT: RNCB RO BU, detalii plată: Donație Sanctuar Sighet.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.