Colindul vechi, strămoșesc, dus de Măriuca Verdeș în Belgia

0
265

• „Trebuie să reaprindem flacăra credinței, a iubirii de neam” •

Neobosită în a duce în țară, dar și în străinătate, „adevărul din tradiții, din port, cânt și colind”, artista maramureșeană, Măriuca Verdeș, merge pentru a treia oară în Belgia, să le colinde românilor. La invitația lui Andrei Gurin, care lucrează la Comisia Europeană și a Loredanei Radu, de la Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, Măriuca Verdeș va colinda duminică, 4 decembrie, la Parohia Sfinții Apostoli, Zeebrugge, după Sfânta Liturghie. A doua zi, luni, 5 decembrie, de la ora 19, maramureșeanca va fi prezentă la Casa de Cultură Belgo-Română.
“Datorită Loredanei Radu, lui Andrei Gu­rin, români care nu și-au uitat rădăcinile, care se roagă românește, care cred și le bate inima românește, am ajuns la concluzia că trebuie să reaprindem flacăra unde e nevoie, flacăra credinței, a iubirii de neam și să facem ca flacăra să ardă mai tare pentru că în noi încă mai bate o inimă românească. Încerc cu ajutorul lui Dumnezeu să duc acest mesaj românilor din Belgia: să nu își uite limba, rădăcinile, să se bucure că Dumnezeu le-a dat rădăcina românească, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla. Să fim mândri că suntem români, o mândrie curată, o mândrie prin care aducem recunoștință strămoșilor noștri”, a spus Măriuca Verdeș.
Artista a mai relatat că va duce românilor din Belgia colindele bă­trâ­nești, adunate de la găzdoile „care mi-au îm­păr­tășit de-a lungul anilor din zestrea maramureșeană”.
„Mă bucur că pot să duc colindul tradițional acolo unde este nevoie de el. Îmi place să colind și să împărtășesc din dragostea adunată ce­lor care au nevoie de dragoste, celor care înțeleg mesajul pe care vreau să îl duc de aici din România”, a adăugat Măriuca Verdeș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.