FILMSTUD 2015: “777”, filmul băimăreanului Aron Rudics – cel mai bun scurt-metraj

0
1001

Pelicula “777”, regizată de tînărul băimărean Aron Rudics, a fost recompensată cu un important premiu la cel dintîi festival de film la care a fost înscrisă: Cel mai bun scurt-metraj al FILMSTUD 2015.

“Premiul vine ca un simbol al aprecierii”

În urmă cu două luni, echipa de producţie a filmului “777” a înscris scurt-metrajul la festivaluri din ţară şi străinătate, iar primul premiu s-a invit în cadrul FILMSTUD 2015, derulat recent la Iaşi. “Fiind primul festival la care am participat, am fost destul de entuziasmat să văd filmul pe “marele ecran”. A fost o experienţă plăcută pentru mine, s-a simţit interesul publicului ieşean pentru filmul de scurt-metraj, iar organizatorii şi-au făcut foarte bine treaba. Premiul vine ca un simbol al aprecierii faţă de întreaga echipă a filmului şi munca pe care aceasta a depus-o. Sper din suflet ca acesta să fie doar primul premiu pe care îl cîştigă “777” şi că vor mai fi multe altele în viitor”, a declarat Aron Rudics la întoarcerea de la festivalul FILMSTUD. Scurt-metrajul “777” va mai fi expus la încă două festivaluri ce vor avea loc luna viitoare în Bucureşti şi Cluj, iar tînărul băimărean îşi doreşte să bifeze o proiecţie a filmului şi acasă. “Mi-aş dori mult să fac o proiecţie şi în Baia Mare, însă, în momentul de faţă, nu văd unde s-ar putea realiza asta. Mă voi interesa, iar dacă se poate, cu siguranţă, voi face o proiecţie cît mai repede şi în Baia Mare”, a adăugat Aron Rudics.

premiu_3Un film despre dependenţa de jocuri de noroc

Pelicula regizată de tînărul băimărean este construită în jurul ideii tip „o zi din viaţă” care abordează teme şi idei precum dependenţa, izolarea, violenţa fizică, pierderea credinţei şi viaţa într-un mediu social defavorizat. Povestea îl are în centrul ei pe Ghiţă, un om care a pierdut aproape tot ce are din cauza dependenţei lui pentru aparatele de jocuri de noroc (slot machines): de la locul de muncă pînă la familie şi locuinţă. Acesta nu reuşeşte să găsească nici o scăpare din acest impas şi se hotărăşte să apeleze la ajutorul divin. Din distribuţie fac parte actori consacraţi ai Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, precum şi studenţi promiţători de la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca. Aron Rudics, regizor şi scenarist al peliculei, este şi el student al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca, secţia Filmologie. El a mai lucrat ca şi scenarist la diverse scurt-metraje şi a scris piese de teatru. În trecut, a colaborat cu trupa de teatru Masca din Baia Mare, iar piesele sale au fost jucate pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare. Palmaresul său cuprinde şi premii obţinute pentru scriere dramaturgică. “777” a fost proiectat cu succes pentru întîia oară în luna iunie a acestui an în cadrul unui eveniment organizat în Cluj-Napoca exclusiv pentru actori şi echipa tehnică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.