Rezultate din România, medalie în SUA şi un seminar cu un… făuritor de campioni mondiali

0
585

La finele săptămînii precedente, dansatorii de la Prodance 2000 au participat la două competiţii: una internaţională, în Bucureşti, acolo unde Bogdan Suciu şi Carina Breban au fost la un pas de finala Rising Star; una naţională, în Alba Iulia, în cadrul căreia Zoltan Bagosi şi Dorina Farcaş au fost la un pas de podium la Clasa D. Florin Vlad şi Natalia O’Connor, care se antrenează la şcoala băimăreană atunci cînd sînt în România, au cucerit o medalie de bronz la Campionatul Naţional al Americii. Săptămîna aceasta vine cu evenimente numeroase la Prodance 2000, în prim plan fiind seminarul de dansuri Latino susţinut de Marton Somodi, un… făuritor de campioni mondiali.

Circa 800 de perechi au concurat – timp de trei zile, în Sala polivalentă din capitală – în cadrul ediţiei 2016 a concursului internaţional WDSF Dance­masters Bucureşti. Prodance 2000 a fost reprezentat de perechea formată din Bogdan Suciu şi Carina Breban, aceştia evoluînd la două secţiuni. În cadrul categoriei Rising Star, Adulţi, Standard (35 de perechi înscrise), băimărenii s-au clasat pe locul 7, primul sub linie pentru marea finală. La categoria World Open, Standard (81 perechi înscrise din 14 ţări, 12 dintre perechi fiind în primele 50 din lume), Bogdan şi Carina au obţinut locul 39.
În acelaşi timp, în Alba Iulia a avut loc concursul naţional dotat cu Cupa ProDance, ediţia 2016. Peste 170 de perechi s-au întrecut la această competiţie, printre care şi băimărenii Zoltan Bagosi şi Dorina Farcaş. Cei doi au dansat în cadrul Clasei D, categoria de vîrstă adulţi, dansuri Latino. Zoltan şi Dorina s-au clasat pe locul 4, fiind la un sigur punct distanţă de podium.
Tot la finele săptămînii precedente s-a desfăşurat şi Campionatul Naţional al Americii – USA Dance National DanceSport Championships -, organizat de către Federaţia USA Dance. Băimăreanul Florin Vlad şi partenera sa, Natalia O’Connor, au obţinut medalia de bronz, din 21 de perechi participante, la categoria de adulţi, dansuri Standard.
Următorul concurs pentru perechile de la clubul băimărean va fi Cupa Floris, planificat în 9 aprilie la Bistriţa. De asemenea, la şcoala de dans Prodance 2000 agenda este ca de obicei „populată” şi de altfel de evenimente. Astfel, miercuri şi joi, 20 dintre perechile clubului vor urma seminarul de pregătire susţinut de Marton Somodi din Târgu Mureş, tematica fiind dansurile latino-americane. „Invitatul nostru este unul dintre cei mai valoroşi antrenori din România, el avînd cucerite zeci de titluri naţionale şi mai multe titluri mondiale graţie perechii formate din Paul Moldovan şi Cristina Tătar”, a menţionat Lorand Ilyes, preşedinte Prodance 2000. De asemenea, vineri, 8 aprilie, două dintre grupele de aduţi vor finaliza cursul pentru începători cu o inedită demonstraţie de dans.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.