Vitezomani depistaţi şi sancţionaţi de poliţişti

0
332

 – amenzi de peste 60.000 lei şi 9 permise reţinute –

89 de conducători auto au fost depistaţi de poliţişti conducând cu viteză peste limita legală iar 6 dintre ei au rămas fără permis. Având în vedere faptul că viteza constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei din
Seini, Sarasău şi Ulmeni au acţionat cu aparatura radar pe principalele artere de circulaţie din raza de competenţă. Astfel, au fost controlate 115 autovehicule şi au fost constatate 110 contravenţii, dintre care 89 privind nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 60.000 lei. Totodată, poliţiştii au dispus măsura complementară de reţinere a 9 permise de conducere.

În Ruscova – a accidentat mortal o femeie şi a fugit de la faţa locului

Un tânăr, de 24 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane şi a plecat de la locul evenimentului fără să anunţe autorităţile. El a fost reţinut de poliţişti şi, ulterior, arestat pentru 20 de zile.
Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07, poliţia a fost sesizată prin SUAU 112 că, pe marginea DJ 187 Ruscova, a fost găsită o femeie decedată, care avea leziuni în zona capului şi a membrelor.
Imediat, la locul indicat s-a deplasat o echipă complexă de poliţişti care a stabilit că, persoana decedată este o femeie, în vârstă de 48 de ani, din localitate. De asemenea, la aproximativ 1 km distanţă, a fost găsită parcată pe marginea drumului o autoutilitară, ce prezenta avarii în partea din faţă.
În urma activităţilor de investigare efectuate, în scurt timp, poliţiştii au identificat persoana care a condus autoutilitara, un tânăr, de 24 de ani, din comuna Ruscova. Acesta a declarat că, în noaptea de 9/10 septembrie, în jurul orei 23.30, în timp ce conducea maşina pe DJ 187, în condiţii de ceaţă densă, a auzit o lovitură în partea dreapta faţă a autovehiculului dar şi-a continuat deplasarea spre domiciliu.
El a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările poliţiştilor au relevat faptul că, în timp ce femeia, îmbrăcată cu haine de culoare închisă, pe care nu erau aplicate elemente reflectorizante, se deplasa, în calitate de pieton, pe partea dreaptă a drumului, în sensul de mers al autovehiculului, a fost surprinsă şi accidentată de autoutilitara condusă de tânăr.
Conducătorul auto a fost reţinut de poliţişti şi apoi prezentat instanţei, care a emis mandat de arestare pentru 20 de zile.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.