„Un Milion de Stele” pentru vârstnici

0
575

Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare se alătură pentru a opta oară mişcării internaţionale de solidaritate „Un Milion de Stele”. Mâine, 14 octombrie 2016, de la ora 17,30, organizatorii vă invită în Baia Mare (Centrul vechi) şi la Sighetu Marmaţiei (pe platoul din faţa restaurantului Curtea Veche), să aprindeţi o candelă în semn de solidaritate, alături de alte persoane binevoitoare. Scopul acestei acţiuni este exprimarea şi întărirea solidarităţii cu persoanele în vârstă.
caritas_logoUnul din cele mai importante domenii de activitate a Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare este îngrijirea bolnavilor la domiciliu. În judeţele Maramureş şi Satu Mare, funcţionează 11 centre Caritas, care asigură îngrijire medicală şi socială pentru vârstnici din 35 de localităţi. În fiecare an, Organizaţia Caritas oferă sprijin şi nădejde pentru peste 500 de persoane în vârstă. Prin participarea la evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele” şi prin achiziţionarea unei candele, la faţa locului, maramureşenii sprijină funcţionarea centrelor Caritas de îngrijire a persoanelor la domiciliu.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe toţi cei care vor să aprindă o candelă cu dedicaţie. Au fost invitaţi: Ioan Roman, protopopul de Baia Mare; călugării Franciscani din ordinul Minoriţilor; surorile Lauretane; surorile Ursuline; fiicele mici ale inimii lui Isus; surorile Bazilitane şi membrii organizaţiilor neguvernamentale din Baia Mare. Dacă vremea ne va permite, vom organiza un program artistic şi vom servi ceai cald.

Organizaţia Caritas

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.