Prevenirea consumului şi traficului de droguri

0
443

Prevenirea consumului şi traficului de droguri constituie o temă importantă abordată în cadrul activităţilor destinate pevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Având în vedere implicaţiile pe care acest tip de criminalitate le are asupra adolescenţilor, este necesară o informare constantă cu privire la pericolele la care se expun atunci când vin în contact cu astfel de produse sau doresc să obţină bani din vânzarea lor.
În acest context, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, vor fi prezenţi, pe tot parcursul lunii noiembrie, în şcolile gimnaziale şi în liceele din judeţ, unde vor desfăşura activităţi interactive cu elevii. Aceştia vor fi informaţi cu privire la prevederile legale privind atât consumul, cât şi traficul de droguri, care sunt categorille de substanţe interzise, precum şi pedepsele prevăzute de legislaţia din România pentru acest gen de infracţiuni. De asemenea, adolescenţilor li se vor expune şi efectele nocive  ale consumului de droguri asupra sănătăţii, rapiditatea cu care se poate instala dependenţa şi ce înseamnă aceasta, efectele plantelor etnobotanice etc.
Activităţile de informare au debutat ieri, 4 noiembrie, la Colegiul Tehnic Auto din Baia Sprie. Peste 50 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a au participat la activităţile desfăşurate de poliţişti. Informaţiile teoretice au fost susţinute de exemple şi cazuri concrete din activitatea poliţiştilor maramureşeni. De asemenea, elevilor le-au fost prelucrate aspectele de ordin legislativ care reglementează acest domeniu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.