Hramul bisericii din Finteuşu Mic

0
460

Duminică, 3 septembrie, comunitatea greco-catolică din Finteuşu Mic şi-a sărbătorit hramul bisericii parohiale.
Prezenţi la sărbătoare au fost Preasfinţitul Vasile Bizău, pr. vicar general Albu Ioan Cristinel, pr. protopop de Chioar, Butean Vasile şi alţi preoţi din Eparhie şi nu numai, credincioşi din localitate şi din parohiile învecinate. Cu toţii s-au unit în rugăciune în frumoasa biserică din Finteuşu Mic, pentru a aduce jertfa de laudă lui Dumnezeu şi a invoca mijlocirea Sfintei Fecioare Maria în ziua prăznuirii naşterii sale.
În cuvântul de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii, vorbind despre Evanghelia Duminicii (Lucrătorii viei), Eparhul de Maramureş a enumerat roadele pe care Dumnezeu aşteaptă să le culeagă de la oameni: „Acestea sunt: roadele de dreptate, roadele de milostivire, de bunătate, de răbdare. Sunt acele roade care-l sfinţesc pe om şi-l fac să semene mai mult cu Hristos”, a spus Ierarhul. De asemenea, îndemnul său pentru credincioşii prezenţi în biserică în ziua sărbătoririi anticipate a hramului bisericii închinate Naşterii Maicii Domnului, a fost acela de a „privi la Maica Domnului, în care roadele au fost atât de frumoase şi de bogate, încât de secole o cinstim şi o mărim mai mult decât pe heruvimi şi pe serafimi… În Maica Domnului, totul a fost DA rostit lui Dumnezeu. Nu a fost niciun NU… Dacă şi noi îi spunem DA lui Dumnezeu, roadele vor începe să apară, dacă nu pentru noi, pentru cei din jur”, a afirmat Preasfinţitul Vasile.
La finalul Sfintei Liturghii, a avut loc binecuvântarea crucilor din faţa bisericii, grota cu statuia Sfintei Fecioare de la Fatima, crucea din cimitir şi anexa bisericii.
Părintele paroh Brăhaiţa Ioan a mulţumit Preasfinţitului Vasile pentru prezenţa la hramul bisericii din Finteuşu Mic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.