Locuri de Muncă Verzi

0
119

Guvernul a aprobat recent un Proiect de Hotărâre care stabileşte Strategia Naţională pentru Locuri de Muncă Verzi 2018-2025 (SNLMV) şi Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Locuri de Muncă Verzi 2018-2025. În Planul de acţiuni pentru implementarea strategiei au fost stabilite trei obiective specifice:
• stimularea antreprenoriatului şi creării de locuri de muncă verzi, cu accent pe sectoarele de competitivitate crescută;
• dezvoltarea competenţelor forţei de muncă în vederea asigurării unei ocupări de calitate în sectoarele competitive, generatoare de locuri de muncă verzi;
• consolidarea cooperării cu actorii relevanţi şi dialogului cu partenerii sociali din sectoarele cu potenţial pentru crearea de locuri de muncă verzi.
Finanţarea măsurilor prevăzute în planul de acţiuni revine fiecărei instituţii sau autorităţi publice responsabile cu implementarea strategiei, prin absorbţie de fonduri europene nerambursabile şi prin cofinanţarea publică a proiectelor. Un rol foarte important îl vor avea şi investiţiile private.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.