Compania Naţională de Investiţii (CNI) va construi un bazin didactic de înot pentru elevii din Vişeu de Sus. Acesta va avea dimensiuni semi-olimpice. După executarea investiţiei, elevii din localitate vor avea posibilitatea de a face şi înot la orele de educaţie fizică. Compania a finalizat peste 20 de asemenea bazine, având în derulare alte proiecte similare.
Investiţia se realizează integral de către CNI, primăria din Vişeu de Sus punând la bătaie doar terenul. Acesta este amplasat lângă arena de fotbal şi sala de sport, astfel că împreună cu viitorul bazin se va crea un complex sportiv integrat. Beneficiarii vor fi în primul rând elevii şcolilor din localitate: „Avem proiectul de construire a unui bazin didactic de înot. Finanţator este CNI Bucureşti. Sunt aprobate în ţară doar câteva proiecte pentru asemenea bazine didactice. Şi nouă ni s-a aprobat investiţia respectivă. Compania Naţională de Investiţii fiind finanţatorul, ei scot la licitaţie lucrările, se ocupă de toate detaliile proiectului. Noi a trebuit doar să punem la dispoziţie terenul intabulat. Deci investiţia e asigurată, însă nu e pe termen scurt. Bazinul se va construi lângă stadionul de fotbal şi sala de sport. Bazinul va aparţine oraşului Vişeu de Sus. Şi sala de sport e tot a localităţii. Pe vremuri, adică înainte de Revoluţie, noi am avut un bazin de înot, în oraş. Însă, terenul respectiv s-a dat pur şi simplu la parohie şi aceştia au construit o biserică pe acel loc. Vara era ştrand acolo, iar iarna patinoar. Eu ţin minte cum pe vremea lui Ceauşescu mergeam acolo să facem baie şi să ne distrăm la ştrand. De noua investiţie, fiind bazin didactic, vor beneficia toţi elevii din oraş, astfel că vor putea merge să înoate. Gândiţi-vă ce frumos va fi ca elevii să aibă două ore de sport, spre exemplu, de la 12 la 14 – o oră de înot şi o oră în sala de sport de lângă, decât să stea în acel timp cu ochii în telefon”, ne-a explicat Adriana Andreica, şef Serviciu Achiziţii Publice – Primăria Vişeu de Sus.
CNI construieşte bazine de înot didactic prin toată ţara, valoarea avizată a acestora fiind de 9 milioane de lei, însă, în general, ele costă între 6 şi 7 milioane de lei. Bazinul de la Vişeu de Sus va fi semi-olimpic şi va avea o adâncime cuprinsă între 1,20 şi 1,80 metri.