Mai mulţi bani de protocol

0
74

Aleşii maramureşeni au aprobat, în ultima şedinţă a forului administrativ, creşterea sumelor alocate pentru protocol. Consilierii judeţeni au dat undă verde acestei majorări după ce Guvernul a operat unele modificări legislative, luând decizia să adapteze cheltuielile de acest gen la preţurile de piaţă. Şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, spune că era necesară o astfel de măsură în contextul în care tarifele se aflau la acelaşi nivel de mai mulţi ani şi nu mai erau în concordanţă cu realitatea.
”Este vorba despre modificări legislative ordonate de către Guvernul României, prin care categoriile de cheltuieli care ţin de protocol au fost majorate ca barem. Este vorba despre creşteri de tarife pe care le putem, până la urmă, utiliza. Erau sume extrem de mici alocate cheltuielilor de protocol, inclusiv în ceea ce priveşte materialele promoţionale pe care le puteam utiliza din partea Consiliului Judeţean atunci când aveam invitaţi străini, mesele pe care până la urmă trebuie să le plăteşti atunci când ai invitaţi străini, iar suma pe care o aveam disponibilă pentru astfel de mese era infimă, nu avea absolut nicio legătură cu realităţile din acest moment din România şi preţurile pe care le practică unităţile de alimentaţie publică. Este un lucru benefic, foarte bun, că în sfârşit Guvernul s-a gândit la aceste cheltuieli, nu au fost modificate de foarte mulţi ani. E important pentru autorităţile locale să poată să se raporteze la preţurile din piaţă atunci când se vorbeşte despre cheltuieli pe care le face din banul public”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
Potrivit raportului de specialitate la proiectul privind stabilirea unor normative proprii de cheltuieli, în cazul organizării de mese oficiale şi cocteiluri, limitele valorice pentru mese oficiale se situează la 120 lei/persoană la dineurile sau dejunurile oficiale oferite de preşedintele Consiliului Judeţean şi respectiv 90 lei/persoană la cele oferite de vicepreşedinţii CJ şi secretarul judeţului. De asemenea, la invitarea în ţară a unor delegaţii pe cheltuiala părţii române, tarifele se situează între 160 lei /persoană la delegaţiile invitate de preşedintele CJ, 130 lei/persoană la invitaţii vicepreşedintelui CJ şi 105 lei/persoană la delegaţiile invitate de secretarul judeţului.
Conform aceluiaşi raport, anual, prin dispoziţia preşedintelui CJ, după aprobarea bugetului se vor stabili limitele maxime de combustibil pentru fiecare autoturism în vederea încadrării în nivelul cheltuielilor cu această destinaţie. Totodată, s-a stabilit ca numărul maxim de autoturisme din dotarea Consiliului Judeţean să fie 6, potrivit aceloraşi normative de cheltuieli. În acest număr nu sunt incluse autoturismele Serviciului public “Salvamont” şi autoutilitarele din parcul auto al Consiliului Judeţean Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.