Salon de toamnă

0
45

Multă culoare pe simezele Salonului Artelor din Cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare. Asociaţia Artiştilor Plastici „Alexandru Şainelic” a venit în faţa iubitorilor de frumos cu noi lucrări reunite în cadrul „Salonului de toamnă”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”. Expoziţia va putea fi vizitată la Salonul Artelor până în 10 noiembrie.

Artistul Felician Săteanu a remarcat că pe simeze există lucrări bune, dar şi picturi mai puţin reuşite. Cu toate acestea, el a arătat că preferă să evite critica, deoarece ştie că în fiecare tablou a fost aşezat un crâmpei din trăirea expozanţilor.
„Există aici abordări în funcţie de stilul, posibilităţile fiecăruia. Nu cred că ar trebui să facem o privire tehnică. Ceea ce faceţi dumneavoastră e o dăruire. Şi ce ne dăruiţi nici nu trebuie să criticăm. Ne bucurăm că ne dăruiţi câte ceva din bucuriile vieţii, trăirilor voastre şi o faceţi destul de des”, a spus Felician Săteanu.
În ce priveşte asociaţia care a organizat evenimentul, preşedintele Mihai Tirică este de părere că aici, oamenii cu aceleaşi preocupări se regăsesc şi reuşesc să-şi aşeze pe pânză imaginaţia, dar şi creativitatea. „Noi suntem în trendul ascendent. De vreo 5-6 ani suntem în permanentă creştere. Foarte multă lume găseşte un loc, un sprijin, o formă de a se extinde, de a socializa şi înseamnă că familia noastră, a Asociaţiei Artiştilor Plastici Alexandru Şainelic e una unită, frumoasă, tandră, primitoare”, a spus Mihai Tirică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.