Urmările conducerii în stare de ebrietate • Bărbat, condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare, depus după gratii

0
74

Circulația pe drumurile publice implică respectarea unui cumul de reguli ce contribuie la siguranța tuturor participanților la traficul rutier. Ignorând regulile, îi ignorați pe ceilalți, ignorați siguranța și riscați să vă pierdeți libertatea! Este și cazul unui bărbat domiciliat în Berința, depus, luni, după gratii.
Pe numele acestuia, Judecătoria Târgu Lăpuș a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost încarcerat de polițiști și depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

Cooperare investigativă internațională pentru anihilarea Virusului GrandCrab

– Poliția Română și Bitdefender sfătuiesc utilizatorii infectați să nu plătească atacatorilor taxele de decriptare solicitate, ci să creeze copii ale datelor compromise și să se adreseze organelor de poliție –
Poliția Română, prin metode investigative complexe, a pus bazele unui nou soft, realizat pentru a contracara cel mai răspândit virus informatic din lume.
Pentru a veni în sprijinul victimelor, Poliția Română a lucrat îndeaproape cu Bitdefender România. În acest mod a apărut noul soft care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul No More Ransom și de pe pagina Bitdefender Labs.
GrandCrab este virusul informatic care se distribuie prin diverse metode (email-uri de tip spam și campanii de malware) și care, odată accesat, criptează toate fișierele. Ulterior, pe ecranul calculatorului, apare o cerere de răscumpărare (ransomware note) formulată pentru ca victimele să poată reintra în posesia informațiilor/datelor/fișierelor pierdute.
Versiunea ransomware GandCrab a fost extrem de activă în ultimul an și a operat folosind un model de multiplicare ce a permis înregistrarea unui număr mare de victime. Astfel, dezvoltatorii îl ofereau ca serviciu plătit celor interesați să îl răspândească, cerând, în schimb, un anumit procent din încasări.
Plățile cerute drept răscumpărare începeau de la 600 de dolari pentru un calculator personal și ajungeau până la 700.000 de dolari pentru companii, în funcție de cât de importante erau datele criptate.
Până în prezent, GandCrab a făcut peste 1 milion de victime în întreaga lume, iar instrumentele de decriptare pentru versiunile anterioare au fost descărcate de aproape 400.000 de utilizatori.
Pentru a preveni infectarea cu acest virus, utilizatorilor li se recomandă să păstreze copii ale datelor importante, să folosească o soluție de securitate performantă și să evite accesarea de linkuri sau fișiere din email-uri nesolicitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.