Andrei Iosif Buzle, jucătorul Minaurului pentru următoarele trei sezoane

0
198

Iosif Andrei Buzle s-a născut pe 3 mai 1999, la Timişoara. Joacă pe postul de centru, dar poate evolua şi ca inter stânga. Ultimele două sezoane a jucat pentru FC Barcelona, una dintre cele mai puternice echipe din lume.

Andrei a început să joace hand­bal din Sânnicolau Mare, unde a fost pregătit de Marius Gîrboni. A ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara. În 2016, a câştigat cu România turneul din Georgia (din cadrul Campionatului European) şi a ajuns la Under 21, unde a fost promovat de Ovidiu Mihăilă. Nu ne-am calificat la Campionatul Mondial, însă jucătorul a intrat în atenţia lui Xavier Pascual Fuertes, care l-a chemat şi la lotul mare. La 18 ani a debutat în naţionala mare, într-un meci cu Polonia, din preliminariile CE 2018. A ajuns apoi la FC Barcelona, acolo unde s-a pregătit şi a jucat timp de doi ani alături de jucători de foarte mare valoare.
Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei, spunea despre Andrei: „Are nişte calităţi fizice foarte bune. Este un conducător de joc inteligent. El trebuie să muncească foarte mult şi să fie atent la jocul tactic, care este unul foarte complex. Viitorul lui este muncă, muncă şi iar muncă”.
Iosif Andrei Buzle a semnat un contract valabil pentru trei sezoane cu CS Minaur Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.