În semestrul I 2019 • Peste 1.700 de vehicule verificate prezentau pericol iminent de accidente

0
19

– 499 de amenzi contravenţionale, 326 certificate de înmatriculare retrase şi 2 permise de conducere reţinute –

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic, în trafic, 33.508 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor, s-a constatat că mai puţin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.
Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.
În judeţul Maramureş au fost verificate 1.195 de vehicule, dintre care 54,98% erau neconforme, iar 101 prezentau pericol iminent de accident.
3,77% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).
În urma controalelor mixte, desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate 499 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 326 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 2 permise de conducere.
În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.
Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.