Giulești • ,,Cea mai frumoasă și mai aleasă” zi

0
158

Vineri, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comuna noastră, o zi de mare însemnătate istorică, poate ,,cea mai frumoasă și mai aleasă”. La inițiativa Primăriei și a Consiliului Local al comunei Giulești, în parteneriat cu Academia Română, Centrul de Cercetări Istorico-Teologice ale Credințelor și Cultelor din Maramureș, Asociația Bogdan – Dragoș a Urmașilor Nobilimii Maramureșene și Consiliul Județean Maramureș, a avut loc (în curtea Căminului cultural din satul aparținător Berbești) ceremonia de Dezvelire a grupului statuar al celor patru delegați cu Credențional (drept de vot): Dr. Ilie Lazăr, protopop Petru Bîrlea, Gheor­ghe Moiș și Dr. Gheorghe Bîrlea, participanți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.
La manifestare au fost prezenți oaspeți de seamă, membri ai Academiei Române (Academicienii Alexandru Surdu și Emil Burzo), personalități marcante ale județului nostru, Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, cadrele didactice din comună și alte localități, coconi și localnici îmbrăcați în port popular, dar și urmașii de sânge ai celor patru delegați care au dezvelit și busturile grupului statuar.
În cadrul manifestării, Primăria și Consiliul Local al comunei Giulești au acordat titluri de cetățean de onoare post mortem celor patru delegați, pentru păstrarea vie a unității naționale, dar și o diplomă de cetățean de onoare Părintelui Consilier Cultural Dr. Cristian Ștefan, pentru cultivarea și păstrarea legăturii spirituale duhovnicești cu locuitorii comunei noastre.
Grupul statuar a fost realizat de sculptorul Pop Ioan Vereta din Sighetu Marmației, căruia dorim să îi mulțumim și pe această cale. Mulțumiri aducem și tuturor participanților care au fost alături de noi în această zi specială. “VIVAT MAGNA ROMÂNIA!”
Primar, dr. Laurențiu Batin

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.