Studenții din Maramureș, invitați să lucreze în SUA

0
202

În această perioadă, studenții din Maramureș pot să se înscrie pentru a participa în vara anului viitor la programul „Work and Travel”, desfășurat în Statele Unite ale Americii. Detalii oferă Iulia Țiplea, o tânără din Maramureș care a beneficiat timp de 7 ani de oportunitățile acestui program. În prezent, Iulia lucrează la Adira Work and Travel din Cluj-Napoca unde îi sfătuiește pe studenți să încerce această experiență atât pentru a câștiga bani, cât și pentru a socializa și a călători în locuri impresionante de peste Ocean.

• Cine nu are fonduri poate apela la creditul Work and Travel

Reporter: În ce perioadă se pot înscrie studenții maramureșeni pentru programul „Work and Travel”?
Iulia ȚIPLEA: Am început înscrierile la data de 1 noiembrie și se vor încheia în primăvara anului 2020. Încă nu avem o dată limită, iar locurile disponibile depind de numărul permiselor de muncă emise de către Interexchange.
R.: Unde se fac înscrierile și care sunt condițiile impuse?
I.Ț.: Există și posibilitatea înscrierii la distanță (prin telefon – 0744 628 299 sau email – contact@adira.ro). Pentru a participa în acest program trebuie să fii student/ masterand/doctorand la zi la o facultate acreditată de Ministerul Educației, să ai cel mult 28 de ani și să cunoști limba engleză la nivel conversațional.
R.: De ce documente au nevoie studenții pentru a aplica?
I.Ț.: Pentru înscriere, ai nevoie de o adeverință de student de la facultate și o copie CI, restul documentelor (copie pașaport, cazier, adeverință medicală etc.) se pot trimite pe parcurs.
R.: Ce fel de sprijin financiar au la îndemână cei care nu își permit deplasarea în State?
I.Ț.: Dacă nu ai destule fonduri pentru a investi în acest program, poți apela la creditul Work and Travel. Poți obține un credit până la 3.000 de dolari din care îți poți plăti programul, taxele de viză, biletul de avion și să ai niște bani de buzunar până la primul salariu. Poți aplica chiar dacă tu nu ai venituri, ai nevoie să aduci un co-împrumutat și poți rambursa creditul pe o perioadă de 15 luni.

• Gamă foarte variată de job-uri și locații

R.: Ce fel de joburi sunt disponibile pentru studenții maramureșeni și în ce orașe din SUA?
I.Ț.: Din fericire, avem o gamă foarte variată de job-uri și locații. În data de 3 februarie 2020 vom avea un târg de joburi la Cluj-Napoca unde studenții pot să-și cunoască viitorii angajatori. Există 49 de tipuri de job-uri și o multitudine de locații în care studenții pot să își petreacă vara: Santa Cruz CA, Sun Valley ID, Ocean City MD, Park City Utah, Grand TetonWY, Cape Cod MA etc.
R.: Câți studenți din Maramureș au optat, până în prezent, pentru acest program?
I.Ț.: Avem mulți studenți din Maramureș care stabilesc un record la numărul de vizitări în SUA și acesta crește în fiecare an.
R.: Programul le permite studenților și să călătorească. Ce obiective turistice le recomanzi celor care merg prima dată acolo din perspectiva unui student care a experimentat deja programul?
I.Ț.: Referitor la călătorii, New York este un must-see, L.A. este o compilație a tuturor filmelor americane pe care le-ai vizionat de mic, la fel și fabulosul Las Vegas. Recomand San Francisco cu un vibe extrem de pozitiv, Miami și Key West în Florida, unde poți admira casele milionarilor, Chicago un oraș clasic american unde găsești o pizza delicioasă, dar și Grand Canyon, Yellowstone, Zion și alte parcuri naționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.