În retur se va decide promovata

0
255

CS Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 2-1 (1-0)
CS Minaur Baia Mare a învins, miercuri după-amiază, pe stadionul „Viorel Mateianu”, în prima manşă a meciului de baraj pentru promovarea în Liga 2, pe ACS Fotbal Comuna Recea, scor 2-1 (1-0), însă totul se va decide la manşa retur, care se va desfăşura duminică, 9 august, de la ora 17.30.
Anticipasem o partidă echilibrată şi nu ne-am înşelat deloc, între două formaţii din acelaşi judeţ şi cu dorinţă de promovare în fiecare tabără. Chiar dacă derby-ul de promovare s-a desfăşurat fără spectatori, s-a creat totuşi o emulaţie mare în jurul acestor jocuri, drept dovadă fiind şi numărul numeros din preajma stadionului, spectatori dispersaţi în două momente, care până la urmă nu s-au putut bucura de evenimentul din aceste zile.
După perioadele evidente de tatonare din debutul fiecărui joc, Paul Batin are şansa deschiderii scorului în minutul 7, dar iroseşte o oportunitate clară din 8 m. Peste numai câteva minute, mai exact în minutul 16, Cristi Bud interceptează mingea la 20 m, profită de o nesincronizare în defensiva oaspete şi va trimite la semiînălţime cu un şut de la 14 m: 1-0. Nu trec decât câteva momente şi băimărenii trec pe lângă majorare, Cătălin Tutuţa irosind o şansă imensă doar din 5 m, în urma centrării venite de la Batin. Replica celor de la Recea a venit în minutul 32, Marius Potcoavă trimiţând balonul în bara laterală.
Repriza secundă a decurs sub alte auspicii, meciul derulându-se pe o ploaie torenţială, aspect care a îngreunat vizibil calitatea jocului. Context în care a rezultat un meci de luptă, în cele mai multe momente trecându-se peste faza de construcţie. Chiar şi în aceste condiţii, băimărenii se vor descurca mai bine şi îşi vor dubla avantajul în minutul 67. Centrare Ciprian Duruş şi Brian Lemac reia din plonjon cu capul la colţul lung: 2-0. O greşeală fatală a lui Florin Cordoş a permis oaspeţilor să reducă din handicap în minutul 86. În urma acestei erori, Viorel Chinde a scăpat singur cu Dombradi Balazs, acesta din urmă a comis fault în propria suprafaţă de pedeapsă şi centralul a dictat imediat lovitură de la 11 m, transformată de Alin Bota. Recea a terminat duelul în atac şi au beneficiat la ultima fază de o lovitură liberă de la 25 m, executată de Raini Bandula şi respinsă în lateral de Dombradi.
• CS Minaur Baia Mare: Dombradi – Duruș (cpt., 87 Giurgiu), F. Cordoș, D. Simion, Pamfile, Șter (46 Bedea), Zasavițchi, Piper (67 Hăj­mășan), Tutuța (46 Lihet), Cr. Bud (46 B. Lemac), P. Batin. Rezerve neutilizate: Gudea și Prunescu. Antrenori: Dorin Toma, Vlad Ungureanu şi Marius Marian. • ACS Fotbal Comuna Recea: Bota (cpt.) – Szecui (63 Jucan), Oiță, M. Urs, Potcoavă, Micaș, R. Rus, Chinde, Teut (90+2 Bandula), Al. Oltean, Balha (66 Brata). Rezerve neutilizate: Răilean – B. Pașca, Berindea. Antrenori: Ciprian Danciu și Ovidiu Mic. • Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) – Ferencz Tunyogi (Zalău) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei). Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) și Aurel Ionescu (Bucureşti).
Rezultatele primei manşe: Mostiştea Ulmu – Unirea Slobozia 0-2; Progresul Spartac – CSM Slatina 0-1; CS Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 2-1.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.