Prima manșă a sfertului românesc • HC Dunărea Brăila – CS Minaur Baia Mare

0
23

Duelul HC Dunărea Brăila – CS Minaur Baia Mare este capul de afiș pentru handbalul autohton al sferturilor de finală din EHF European League. Primul episod din confruntarea românească se va consuma azi, 27 martie, de la ora 15.00, pe terenul formației de la Dunăre, partidă ce va putea fi urmărită la Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport 1.
Calculele hârtiei o creditează cu șanse mari la calificare pe formația antrenată de Costică Buceschi, dar și la câștigarea trofeului, atât prin prisma locurilor din campionat ale celor două, precum și a valorii loturilor, capitol la care Minaur a investit masiv în vara trecută. Rezultatele nu au întârziat să apară, băimărencele luptând în acest sezon cu șanse reale la podium. Dunărea nu se poate, în schimb, lăuda cu un asemenea parcurs, fiind abia la mijlocul clasamentului, însă în cupele europene a avut cu totul alt comportament, izbutind să ajungă în sferturi.
Parcursul a fost lung, presărat cu două tururi preliminare, eliminând două culturi dezvoltate ale handbalului. Echipa norvegiană Tertnes Bergen (28-26 și 25-26), respectiv recunoscuta grupare daneză Viborg (26-24 și 32-28). Repartizată în Grupa D, Dunărea s-a clasat pe locul secund, înregistrând următoarele rezultate: 29-27 și 31-25 cu Fleury Loiret Handball (Franța), 25-25 și 36-32 cu Kuban Krasnodar (Rusia), însă și două eșecuri împotriva echipei maghiare Siofok KC, 25-27 și 24-31.
Minaur a plecat în acest periplu european direct din grupe, datorită locului 3 din Liga Florilor la finalul stagiunii precedente. Băimărencele au avut, comparativ cu adversarul din sferturi, adversari mult mai redutabili, însă parcursul s-a dovedit unul formidabil. Gruparea noastră a terminat Grupa C pe primul loc, traseul fiind aproape fără greșeală: 33-29 și 40-27 cu Storhamar Hand­ball Elite (Norvegia), 10-0 și 10-0 cu Thuringer (Germania), respectiv 27-33 și 30-27 cu Astrahanochka Astrahan (Rusia).
Manșa întâi a disputei românești Dunărea Brăila – CS Minaur Baia Mare va fi arbitrată de Ilir Bytyqi și Syart Kasapi din Kosovo, iar delegatul desemnat de EHF este Ilie Vizitiu din Republica Moldova.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.