Victorie conturată în ultimele cinci minute

0
40

• SCM Politehnica Timișoara – CS Minaur Baia Mare 21-23 (11-11) •

CS Minaur Baia Mare a bătut, ieri, în cadrul etapei 25 din Liga Zimbrilor, pe SCM Politehnica Timișoara, 21-23 (11-11) și a mai făcut un pas pentru acontarea poziției actuale, a cincea, una care, din păcate, este neeligibilă cupelor europene. Victorie consolidată doar către finalul partidei, confruntarea fiind extrem de echilibrată pe aproape întreaga durată.
Startul meciului a fost cum nu se poate mai prost pentru timișoreni, Cristian Fenici, jucător de națională, văzând în minutul 2 direct cartonașul roșu pentru o intrare periculoasă asupra lui Buzle. Fără o piesă extrem de importantă pentru bănățeni, Minaur avea un avantaj care-i propulsa și mai evident la adjudecarea celor trei puncte. Aspect confirmat și pe tabelă, băimărenii deținând un avans și de trei lungimi în prima jumătate a primei reprize (4-7, 15), după care s-a instalat un echilibru perfect, consemnat și la finalul reprizei – 11-11. Și a continuat în cea mai mare parte a părții secunde, desprinderea Minaurului în câștigătoare confirmându-se abia în ultimele cinci minute, când ne-am distanțat la trei goluri, 20-23 (59). În cele din urmă victoria a fost conturată la două lungimi, 21-23, formația antrenată de Alexandru Sabou având acum un avans de 11 puncte față de Steaua București, cele două grupări fiind la egalitate din punct de vedere al etapelor disputate.
• Sala Sporturilor „Gheorghe Barițiu” din Turda. • Arbitri: Mihai Pîrvu (București) / Mihai Potîrniche (Buzău). Observator FRH: Ioan Barbu (București). • Aruncări de la 7 m: 3-3 (transformate 2-3; a ratat Kotrc). Minute de eliminare: 8-12. În minutul 2, Fenici a primit cartonașul roșu pentru un fault asupra lui Buzle.
• SCM Politehnica Timișoara: Tcaciuc (7 intervenții), Pal (1 intervenție) – Barros 6, Sadoveac 4 (3 din 7 m), L. Caba 4, Enculescu 2, Cîmpan 2, Neamțu 1, A. Dedu 1, Baican 1, Năstăsie, Fenici, Păiuș. Antrenor: Vlad Caba.
• CS Minaur Baia Mare: R. Pop (5 intervenții), Ciobanu (9 intervenții) – Cip 7, Cristescu 3, Căbuț 3 (2 din 7 m), Buzle 3, Bera 3, Kotrc 2, Dobra 1, Ramba 1, Mureșan, Nagy, Makaria, Haiduc, Bușecan. Antrenor: Alexandru Sabou

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.