Singuri în propriile case, copleşiţi de boală şi de lipsuri, mulţi bătrâni au nevoie de ajutor

0
80

Din prea multă demnitate, bătrânii noștri preferă să nu ceară ajutor de la nimeni. Aceștia de multe ori sunt copleșiți de boală, fără posibilități financiare decente. Oameni cu povești de viață impresionante trăiesc izolați, fiind captivi în propriile lor case, deși locuiesc în mijlocul comunităților care îi ignoră total.
Unii dintre aceștia sunt vizitați și ajutați prin intermediul Serviciului de Îngrijire Vârs­tnici la Domiciliu pe care ASSOC l-a deschis în timpul pandemiei.
Recent, cu sprijinul Asociației Femeilor Ortodoxe „Minorosițele Fe­mei”, au fost oferite pachete cu alimente pentru o parte din vârstnicii aflați în evidențe.
Asistenții medicali și asistentul social din cadrul ASSOC oferă săptămânal servicii în funcție de nevoile identificate pentru cei 30 de vârst­nici. În plus, își petrec timpul alături de vârs­tnici, îi ascultă și le oferă sprijin emoțional.
O simplă vizită sau o conversaţie telefonică poate aduce în viaţa lor o stare de bine. Să le arătăm că nu sunt singuri, că îi avem în gândurile şi inimile noastre şi să îi ajutăm după puteri. Cum putem face asta? Contactaţi serviciul social din cadrul ASSOC Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.