Sindicaliştii maramureşeni, în proces cu Guvernul României

0
19

Peste 2.000 de semnături a adunat Sindicatul Sanitas Maramureş pentru procesul intentat, la nivel naţional, Guvernului României. Sindicaliştii Sanitas cer aplicarea integrală a Legii salarizării bugetarilor (Legea 153/2017).
Angajaţii din sistemul sanitar au arătat că din cauza acestei sincope, gărzile şi sporurile sunt calculate la salariul mi­nim din 2017. Pentru fiecare salariat pe care îl reprezintă Sanitas în acest proces, suma drepturilor de care ar trebui să beneficieze este cuprinsă între 30.000 şi 200.000 lei.
”Cel mai important lucru este procesul intentat Guvernului României de către Federația Sanitas. Așa cum bine se cunoaște, de 5 ani se perpetuează acele ordonanțe trenuleț și în fiecare an, în decembrie, guvernanții ne-au obișnuit cu câte o ordonanță de urgență prin care se prorogă termenul de aplicare al legii salarizării. Unele drepturi de natură salarială care trebuiau raportate la salariul minim pe economie nu se acordă. Gărzile, sporurile sunt calculate la salariul din 2017. Sunt diferențe mari între ceea ce se află azi în plată și ce ar trebui să se afle conform legii” – a declarat liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan.
Sindicaliştii Sanitas spun că au mari speranţe legate de acest proces. “Dorim să recuperăm toate veniturile salariale pe care Guvernul le datorează membrilor noştri pentru ultimii trei ani. Pentru fiecare salariat pe care îl reprezentăm, suma drepturilor de care nu au beneficiat este cuprinsă între 30.000 şi 200.000 lei. De precizat că lista de semnături rămâne deschisă pentru cei care sunt interesaţi de acest proces. Se mai pot strânge semnături până la primul termen de judecată, care va fi cel mai probabil undeva în aprilie 2024”, a mai adăugat Mircea Ciocan.
La nivel naţional, sunt în jur de 78.000 de sindicalişti care au semnat pentru demararea acestui proces îndreptat împotriva Guvernului României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.