În Săcălăşeni – întâlnirea primarilor cu auditorii publici

0
874

În localitatea Săcălășeni a avut loc cea de-a doua întâlnire între auditorii publici externi ai Camerei de Conturi Maramureș şi auditorii publici interni ai structurii de specialitate a Asociației Comunelor din România, Filiala Maramureş.
La întâlnire au fost invitați să participe și primarii sau reprezentanții celor 38 de comune din județ care își asigură auditul public intern în sistem asociativ.
Emilian Gheorghe Pop, președintele filialei județene a Asociației Comunelor din România, a arătat că prioritatea de bază a activității comunelor, în acest context politic și economic delicat, o constituie asigurarea unor servicii comunitare coerente și eficiente pentru fiecare contribuabil.
La rândul său, ec. Sabin Siserman – șeful Biroului de audit public intern, a expus acțiunile structurii de audit în exercițiul financiar 2023, precum și planul de audit public intern pentru anul 2024.
Legat de anul trecut, demersurile auditorilor interni au avut un profund caracter preventiv și au vizat întărirea acțiunii sinergice între cele două forme de audit – cea a Camerei de Conturi Maramureș și cea a auditului intern în cooperare. Complementaritatea auditului intern și-a arătat eficiența în îmbunătățirea actului administrativ al comunelor și în creșterea responsabilității sociale a angajaților și conducătorilor instituțiilor auditate față de comunitățile pe care aceștia le reprezintă. La rândul lor, primarii prezenți și-au exprimat considerația pentru suportul primit de către șefii compartimentelor funcționale ale UAT-urilor în exercitarea responsabilităților lor din partea auditorilor interni, apreciind totodată că noua abordare a auditului extern în relația cu entitățile auditate, a făcut ca implicarea func­ționarilor publici din comune în rezolvarea problemelor comunității să fie considerabil îm­bu­nă­tățită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.