Granturi pentru școlile pilot

0
22

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”.
Se acordă 12 milioane euro pentru susținerea pilotării unor intervenții educaționale inovative, a unor noi modele curriculare și de carieră didactică sau de management descentralizat în cel puțin 60 de școli.
În cadrul prezentului apel sunt eligibile unită­țile de învățământ preuniversitar de stat, acreditate sau autorizate să func­ționeze provizoriu, de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal de orice filieră, postliceal sau unități din în­vă­ță­mântul profesional și tehnic.
„În sistemul de în­vă­țământ preuniversitar funcționează unități de învățământ cu statut de unități-pilot cu scopul de a implementa și de a evalua intervenții educaționale, în vederea fundamentării de politici publice în domeniul educației. Aceste intervenții educaționale pot să cuprindă: noi modele curriculare, utilizarea unor resurse educaționale ino­vative, modele educaționale bilingve și alte forme alternative de organizare, finanțare și management” – se precizează în proiect.
Planul de pilotare trebuie să fie aplicat pe o perioadă de minimum 1 an școlar și fără să fie depășit termenul limită până la care trebuie finalizată investiția, respectiv 31 martie 2026. Este a doua oară când Ministerul Educației lansează în consultare publică acest apel.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.