„Abordarea realistă a unor probleme de sănătate pe care le ridică alimentele nesănătoase, schimbarea mentalităţii privind alimentaţia prin intensificarea activităţilor de educaţie în fiecare instituţie de învăţământ parteneră, realizarea unor schimburi de experienţă pe această temă prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, formarea şi exersarea abilităţilor şi aptitudinilor de informare ale elevilor” au fost obiectivele urmărite şi la ediţia din acest an a concursului S.O.S.-PRODUCŢIA DE ALIMENTE. Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, având partener Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare.
În concurs au fost înscrise 432 lucrări realizate de elevi din 31 judeţe, jurizarea fiind efectuată de o comisie din care au făcut parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, alături de conf. univ. dr. ing. Liviu Giurgiulescu, de la Facultatea de Ştiinţe, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Au subliniat importanţa temei şi obiectivelor proiectului reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, prof. Pop Mihai Cosmin, inspector şcolar general, şi inspectorii şcolari Bonaţ Ioan Gheorghe, Kadar Ioana şi Ţiudic Adelin.
La conferinţa de încheiere a proiectului, desfăşurată la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, au participat, alături de elevii şi profesorii coordonatori, directori ai colegiilor şi liceelor din judeţul Maramureş.