Cristiana Adina Uglea, noua speranță a folclorului

0
834

În comuna Rozavlea, în inima Maramureșului Voievodal, o tânără artistă își face simțită prezența pe scena muzicii populare românești. La doar 20 de ani, Cristiana Adina Uglea este considerată o mândrie a comunei natale, locul unde s-a născut și a crescut înconjurată de muzica și tradițiile bogate ale zonei.
Cristiana a moștenit o voce caldă și profundă de la mama sa și a dezvoltat un talent impresionant încă din copilărie. A fost solistă vocală și dansatoare în cadrul Ansamblului ”Roza Rozalina” unde și-a început călătoria artistică. Talentul său a fost evidențiat și apreciat la numeroase competiții locale și regionale, participând la festivaluri renumite precum ”Floare mândră de pe Iza”, ”Roza-Rozalina”, ”Care om horește mândru”, ”Lira” etc.
Educația muzicală a Cris­tianei a început la Școala de artă ”Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmației, urmând cursurile Școlii Populare de Arte “Liviu Borlan” din Baia Mare, specializându-se în canto popular.
A continuat să-și aprofundeze studiile la Colegiul de Arte din Baia Mare și acum este studentă la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Facultatea de Asistență Socială.
Astăzi, Cristiana are propria formație, alături de care participă la diverse evenimente culturale și tradiționale, îmbogățind patrimoniul folcloric al regiunii.
Susținută necondiționat de familie și de frații săi, Cristiana a reușit să-și urmeze pasiunea, aceștia depunând eforturi considerabile pentru a-i oferi oportunități de dezvoltare artistică. Dorința Cristianei de a lansa proiecte muzicale noi și de a cultiva tradițiile în comuna Rozavlea rămâne una puternică. Ea speră să inspire și să motiveze tinerii talentați din comunitate să-și păstreze și să-și valorifice rădăcinile culturale, iar aceștia să fie descoperiți și ajutați în cariera lor de oameni cu suflet mare. Recent, pentru lansarea celui mai nou videoclip, Cristiana a beneficiat de sprijinul administratorului Butoaie Inox – Camarus, ing. Marian Condrat. Acest gest nu doar că a ajutat-o pe Cristiana să-și realizeze visul, dar a și consolidat legătura dintre comunitatea locală și talentele sale. Videoclipul poate fi vizionat pe canalul oficial de Youtube al artistei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.