Roșii din programul Tomata 2020

0
107

Pînă la 15 iunie, în piețele agroalimentare din Maramureș, veți găsi roșii produse de cei 52 de fermieri înscriși în Programul Național Tomata, etapa I de primăvară.
Pînă acum, au ieșit pe piață patru fermieri, din Coltău, Buciumi, Pribilești și Dănești. În aceste zile, vor ieși cu roșii de vînzare și ceilalți 48 de legumicultori maramureșeni din program. Scopul subvenției de stat este să consumăm roșii românești cît mai repede posibil. Problema cea mai mare este frigul din această perioadă (roșiile au nevoie de multă căldură pentru a se coace). Inspectorii de la Direcția Agricolă verifică roșiile înainte de recoltare, în vederea evaluării producției.
Pentru a încasa subvenția de stat de 3.000 euro/ha, fermierii vor depune cererea în perioada 16-30 iunie 2020. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an (pe țară, sînt 39,5 milioane euro). Condiții: minimum 1.000 m.p., certificat de producător, producție 3 kg/m.p., placă scrisă la solar, registru de stropiri. Cererile au fost depuse la Direcția județeană pentru Agricultură Maramureș, pînă la 15 mai 2020. A doua etapă a programului va fi la toamnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.