Drum județean în reparații și nu prea!

2
1382

Astă-iarnă, eram nedumeriți cum de sunt închise pe timp de iarnă anume drumuri de munte, mai ales în lipsa zăpezii. Apoi a mai fost și zăpadă și ne-a trecut. Primăvara, am înțeles, drumurile erau folosite de forestieri la maximum, erau forestiere nu județene sau comunale. Acum, iar nedumerire.
„Drumul închis pe timp de iarnă” e acum în șantier, în lucru. Ești atenționat încă de la intrarea pe el că, preț de 3 kilometri, sunt lucrări. Semnele cu dâmburi etc. Vorbim, în cazul de față de drumul județean 109 F, cel de la Cavnic spre Băiuț. De altfel, este fost drum pentru curse auto de macadam, inclusiv în etape naționale. Pentru noi, novicii, rămâne unul dintre cele mai frumoase trasee auto din Maramureș, plin de atracții, dacă scoți nasul din mașină. Revenim asupra ideii.
Însă marea nedumerire vine de la…lipsa oricăror lucrări, a oricărui utilaj sau muncitor de pe traseu! Adică da, drumul e afectat rău, pe alocuri e crăpat de ne mirăm că se ține laolaltă… dar nu e picior de om, de activitate. Anul trecut, se vorbea că se deschide finanțare pentru reabilitarea drumului, de la Dămăcușeni spre Lăpuș, în Băiuț și apoi peste munte. O fi, dar de văzut nu se vede nimic, decât semnele de circulație aferente lucrărilor. Și da, exploatările sunt tot omniprezente, ca astă-iarnă.

2 COMENTARII

  1. Tocmai azi am intrat din Cavnic pe drum spre Baiut. Ne-am întors din drum. Este necirculabil. Daca nici macar pentru voturi nu se repara drumurile, nu mai exista nici o speranta.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.