În Bocicoel • S-au confiscat, țigări de contrabandă, o armă neletală, sume în lei și valută

1
106

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit într-un autoturism țigări, în valoare de 23.800 lei, o armă neletală și diferite sume în lei si valută, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Doi maramureșeni sunt cercetați pentru contrabandă în formă agravantă.
Joi, 8 octombrie, polițiștii de frontieră din Vișeu de Sus au identificat, în staționare pe o stradă secundară de pe raza localității Bocicoel, un autoturism la volanul căruia se afla cetățeanul român C.D., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în județul Maramureș.
În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit 4 colete cu țigări, un pistol Airsoft marca Glock, un încărcător, o stație de emisie-recepție precum și diferite sume în lei și valută.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu mașina la sediul instituției, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.998 pachete țigări, în valoare de aproximativ 23.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
De asemenea, arma a fost ridicată în vederea expertizării, precum și sumele în lei și valută, pentru continuării cercetărilor.
Pe timpul verificărilor, s-a constatat faptul că în activitatea infracțională a fost implicat și tatăl șoferului, în vârstă de 52 de ani, domiciliat tot în județul nostru.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 25.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.
Autoturism căutat în Germania, descoperit în Sarasău
Polițiștii de frontieră din Sarasău – ITPF Sighetu Marmației, în cooperare cu lucrători din cadrul IPJ Maramureș, au identificat, la sediul unei societăți comerciale de pe raza localității Sarasău, un autoturism marca Volkswagen Touran.
În urma unor verificări în bazele de date, s-a constatat faptul că autoturismul figurează în Interpol ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Germania.
Autoturismul, în valoare de 10.000 lei, a fost transportat și indisponibilizat la sediul instituției, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire la furt.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.