Comisarii de la Protecţia Consumatorilor atenţionează părinţii cu privire la rechizitele şcolare cumpărate. În primul rând, rechizitele trebuie să fie însoţite de elemente de identificare şi de etichete traduse în limba română. De asemenea, e nevoie de vigilenţă şi în momentul cumpărării de markere colorate.
În anii trecuţi, verificările au scos la iveală seturi de markere colorate având data durabilității minimale depășită şi acuarele fără documente de calitate, blocuri de desen la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate în sensul că pe copertă se declara că au 20 file de A4, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că produsul conținea 10 file/A4 albe şi 1 filă roz, caiete de matematică la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate, în sensul că pe copertă se declara că au 96 file de A4, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat ca produsul conținea 85 file/A4.
Pe de altă parte, părinţii sunt sfătuiţi să acorde o atenție deosebită la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte care poartă numele unor mărci celebre, dar al căror preț este exagerat de mic în raport cu prețul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea să fie contrafăcute. “Eticheta oricărui produs trebuie să menționeze compoziția fibroasă a acestuia, respectiv denumirile fibrelor componente, urmate de procentul în greutate al fiecărei fibre; în cazul în care produsul are și căptușeală, compoziția acesteia tebuie precizată în mod expres; orice produs textil trebuie să aibă instrucțiunile de întreținere marcate pe eticheta din material textil, rezistentă la tratamente umidotermice, montată/ cusută în interiorul produsului”, precizează oficialii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş.