Anchetă la Școala Gimnazială din Desești, după fapte grave de violență

0
328

O filmare apărută în spațiul public a scos la iveală probleme grave la Școala Gimnazială din Desești. În video se pot observa scaune aruncate dintr-un colț într-altul al sălii de curs, umilințe, înjurături și gesturi cu tente sexuale. O echipă de inspectori școlari a fost trimisă inopinat, în cursul zilei de 7 martie, la școala din Desești. Verificările au scos la iveală că faptele de violență durează de mai mult timp. Ancheta continuă.
Inspectorul școlar general, prof. Mihai Pop, spune că abia în 6 martie, în urma primirii unei sesizări s-a aflat despre problemele din școala gimnazială din Desești. Primele verificări au evidențiat că acte de violență s-au mai înregistrat în unitatea de învă­ță­mânt. Concluzia este că elevii de aici sunt foarte greu de controlat, ei au refuzat orice fel de dialog cu inspectorii școlari care s-au deplasat pentru a face o anchetă cu privire la situația semnalată în spațiul public.
„Incidentele durează de mai mult timp. E vorba despre incidente cu violență, loviri. Există un proces-verbal în școală, din februarie. A mai fost o situație cu spirt pus în cafea la îngrijitoare. Sunt diverse situații pe care se pare că nu am știut să le gestionăm. Trebuie să ne asumăm și noi, ca sistem de educație, sunt niște copii greu de controlat. Au refuzat orice fel de dialog cu noi, cu colegii mei, au o situație care va trebui consiliată mult. E nevoie de multă consiliere și atenție multă” – a declarat inspectorul școlar general, Mihai Pop.
Pe de altă parte, inspectorul școlar general spune că în cadrul vizitei inopinate din 7 martie, “școala era în stare bună. Profesorii erau la clasă, predau, în școală era curățenie. Probabil că sunt niște scăpări”.
Ancheta Inspectoratului Școlar Județean continuă la Școala Gimnazială din Desești. S-au cerut documente care trebuie analizate și în func­ție de ce se va descoperi se vor impune măsuri.
Inspectorul școlar general Mihai Pop a subliniat că se va insista mult pe consilierea părinților, elevilor și a dascălilor. În plus, conform unui ordin al Ministerului Educației, școala trebuie să fie îndrumată cum să ges­tioneze cazurile de violență. Săptămâna viitoare, la nivel de județ vor fi organizate întâlniri cu directorii de școli pe tema violenței din unitățile de învățământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.