FC Municipal Baia Mare, exclus de FRF din toate competiţiile

0
854
FC Municipal Baia Mare, doar o amintire...

FC Municipal Baia Mare, grupare ce activa în liga secundă, a fost exclusă de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal din toate competiţiile organizate de forul prezidat de Răzvan Burleanu.
Decizia vine ca urmare a nestingerii litigiilor cu jucătorii Marius Hodor şi Vlăduţ Gherman, jucători ce-şi depuseseră memorii pentru recuperarea restanţelor salariale. Cum comisiile abilitate au dat termene peste termene grupării băimărene, dar conducerea clubului a refuzat să ajungă la un consens cu cei doi jucători, s-a ajuns la depăşirea termenului regulamentar şi, implicit, la excluderea din toate competiţiile. 20 de puncte de penalizare a primit FC Municipal pentru litigiile cu cei doi foşti jucători, dar totalul acestora se ridică la 30, litigiile fiind cu mai mulţi jucători. „Comisia a hotărât excluderea ACS FC Municipal Baia Mare din toate competiţiile organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligaţiilor financiare în termenul regulamentar faţă de creditorii Gherman Vlăduţ Vasile şi Hodor Marius Vasile”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF, la secţiunea documente FRF, respectiv Comisia de Disciplină. Totuşi, formaţia de sub „Dealul Florilor” mai are o cale de atac în cadrul FRF, cea a recursului, termenul acestuia fiind de trei zile. În cazul în care clubul băimărean va decide să nu facă recurs, hotărîrea devine irevocabilă, în consecinţă FC Municipal va rămîne exclus. Şi mai mult ca sigur că cei din conducerea clubului nu vor apela la recurs, aşa cum anticipasem în urmă cu cîteva luni de zile echipa ce a activat în ultimul sezon în liga a II-a urmînd să se desfiinţeze. S-a ajuns aici în primul rînd din cauza managementului defectuos şi a unor oameni care s-au bătut cu pumnul în piept că fac, că dreg… şi rezultatul final iată-l… FC Municipal Baia Mare exclus din toate competiţiile. Alte comentarii sînt de prisos, îi lăsăm pe alţii care stăpînesc mai bine acest fenomen, cu o experienţă de cunoaştere mai largă în sportul rege să tragă concluziile de rigoare.
Pe lîngă litigiile cu Hodor şi Gherman, pe listele comisiei s-au aflat şi alte dosare ce privesc FC Municipal. Băimărenii au primit şase puncte depunctare pentru neachitarea memoriilor depuse de Alin Bota, Mihai Deac şi Radu Leonte. Dar cum excluderea este iminentă, jucătorii îşi pot lua gîndul, din păcate, că-şi vor mai recupera vreodată restanţele financiare. De asemenea, FC Municipal a încasat şi o amendă de 3.000 de lei pentru neexecutarea drepturilor financiare către Răzvan Lupu.
Baia Mare rămîne fără fotbal, probabil încă cîţiva ani de zile, şi este greu de crezut că în acest sport rege mai poate fi construit ceva sănătos şi cu oameni de calitate. Din păcate nu doar municipiul nostru se confruntă cu asemenea probleme grave în fotbal, şi în sport în general, peste tot în România lovindu-ne de aceste eşecuri zilnice. Primordială este infrastructura, iar cînd aceasta va fi pusă la punct de la A la Z, atunci putem vorbi şi de performanţă, cu condiţia să gă­sim oamenii potriviţi şi care să fie interesaţi în totalitate de job-ul în care sînt angrenaţi. Pînă atunci nu ne putem aştepta la rezultate pozitive, ci doar la dezamăgiri scontate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.